Stinas tomatchutney
½ kg tomater, välmogna
2 gula lökar
1 grön paprika
1 torkad piri piri eller annan chilifrukt
1½ dl rödvinsvinäger
1 dl vatten
1½ dl (ca 120 g) socker
½ tsk gula senapsfrön
½ tsk malda kryddnejlikor
½ tsk malen kanel
2 krm malen ingefära
2 krm gurkmeja
1. Skölj tomaterna och tärna dem. Skala och hacka löken. Skölj och dela paprikan och ta bort kärnorna,. Skär fruktköttet i tärningar.
2. Blanda alla ingredienser till lagen i en gryta. Låt den koka upp och lägg i tomater, lök, paprika och smula ner piri piri. Koka chutneyn på svag värmen ca 30 minuter utan lock.
3. Häll upp den tjockflytande tomatchutneyn på burkar. Tillslut dem. Förvara burkarna svalt.
Det verkar jättegott!
SvaraRaderaVi har egna tomater, men vi har inte särskilt många så de flesta avnjutes som de är. :)
/Åsa
Låter jättegott. Har aldrig smakat det dock. Vilken fin blogg du har.
SvaraRadera