Nu börjar vardagslunken kännas påtaglig på riktigt. Sommarvädret lyser med sin frånvaro och hösten kryper närmare. Nu är det dags för vanlig enkel vardagsmiddag. Snabbt och enkelt. Korv är finemang, ja, det tycker åtminstone barnen, och med lite extra finess så kan faktiskt korv vara helt okej middagsmat tycker jag också.
Hur startar ni veckan?
Pestopasta med chorizo
400 g pasta
400 g chorizo
1 kruka basilika
1 burk tomatpesto (ca 200 g)
2 dl lättcrème fraiche
1 bit parmesanost (ca 50 g)
olivolja
salt
svartpeppar
1. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Skär chorizon i slantar. Fräs dem 3–5 minuter i olja.
2. Grovhacka basilikan, spara några blad till servering. Häll av pastan och blanda med tomatpesto, crème fraiche och basilika. Smaka av med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Servera pastan med korven. Hyvla över parmesan och garnera med basilikablad.
Hur startar ni veckan?
Pestopasta med chorizo
400 g pasta
400 g chorizo
1 kruka basilika
1 burk tomatpesto (ca 200 g)
2 dl lättcrème fraiche
1 bit parmesanost (ca 50 g)
olivolja
salt
svartpeppar
1. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Skär chorizon i slantar. Fräs dem 3–5 minuter i olja.
2. Grovhacka basilikan, spara några blad till servering. Häll av pastan och blanda med tomatpesto, crème fraiche och basilika. Smaka av med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Servera pastan med korven. Hyvla över parmesan och garnera med basilikablad.
Svar: Tack så mycket för din fina kommentar hos oss. Vi suger åt oss..
SvaraRaderaJa som du såg så startade vår vecka med makrill, gott gott. Korv har vi tänkt vi ska ha på onsdag eller torsdag.
Har plötsligt blivit tvungna att tända upp i fönsterna de senaste kvällarna, då vet man att hösten är nära...