Soltorkade tomater
500 g cocktailtomater
1 tsk örtsalt
6 vitlöksklyftor
1-2 tsk torkad basilika, dragon eller oregano
2 dl olivolja
500 g cocktailtomater
1 tsk örtsalt
6 vitlöksklyftor
1-2 tsk torkad basilika, dragon eller oregano
2 dl olivolja
1. Sätt ugnen på 70 grader (gärna varmluft). Dela tomaterna i halvor och lägg med snittytan upp på en bakpappersklädd plåt.
2. Torka i ugnen i 4-6 timmar, beroende på hur stora tomaterna är, kontrollera med jämna mellanrum efter ca 3 timmar, passa tomaterna noga så att de inte bränns vid.
3. Tag ut plåten och låt tomaterna svalna. Skala vitlöksklyftorna.
4. Varva tomater, vitlöksklyftor örtsalt och örtkrydda i en väl rengjord glasburk. Fyll på med olivolja och skruva på locket omedelbart. Förvara svalt.
2. Torka i ugnen i 4-6 timmar, beroende på hur stora tomaterna är, kontrollera med jämna mellanrum efter ca 3 timmar, passa tomaterna noga så att de inte bränns vid.
3. Tag ut plåten och låt tomaterna svalna. Skala vitlöksklyftorna.
4. Varva tomater, vitlöksklyftor örtsalt och örtkrydda i en väl rengjord glasburk. Fyll på med olivolja och skruva på locket omedelbart. Förvara svalt.
Så bra idé! Och det är ju så gott dessutom!
SvaraRaderaSeriöst med egentorkade tomater! Jag älskar "hemmagrodda" tomater, de är så mycket godare än de från affären. Men de i Björnhovda på den ekologiska gården där jag handlar mina grönsaker är inte heller fel, jag var inne i växthuset i söndags där tomaterna växer tillsammans med basilika i långa rader, och lukterna som blandades därinne var så underbara att jag bara ville sitta där med en bok och njuta resten av dagen!
SvaraRadera