lördag 31 augusti 2013

Soppa som hos Läckberg

Hittade ett helt underbart recept på bouillabaisse i tidningen från Coop för ett tag sedan - signerat Camilla Läckberg. Eftersom vi verkligen gillar både soppa, fisk och musslor här i huset så var det en formidabel succé på middagsbordet. Fungerar finfint både till vardags och fest. Passa på nu när ni kanske har kräftskiva och använda skalen till buljong och koka supersmarrig soppa senare i veckan.

Smaklig spis!


Bouillabaisse

1 kg blåmusslor
150 g grovt skivad purjolök ca 15 cm
2 grovhackade vitlöksklyftor
2 grovhackade schalottenlökar
½ urkärnad hackad grön chili
2 msk olivolja
3 dl vitt vin
3 dl färdigblandad skaldjursbuljong
2 lagerblad
4 kvistar timjan
400 g krossade tomater, 1 burk
1 dl finhackad dill
1 dl finhackad bladpersilja
8 delade gula och röda körsbärstomater
400 g blandad fisk i bitar, lax, torsk, sej, kolja
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar

1. Tvätta och putsa blåmusslorna. Släng de musslor som inte stänger sig när du knackar på dem försiktigt. Fräs purjolök, vitlök, schalottenlök och chili i olivolja i en gryta tills de mjuknat och lägg i musslorna.
2. Tillsätt vin och buljong. Koka under lock i cirka 3 minuter, lyft upp musslor och grönsaker. Släng de musslor som inte öppnat sig.
3. Lägg i lagerblad, timjan och krossade tomater. Låt sjuda cirka 10 minuter. Lägg i örterna, tomaterna och all fisk utom laxen, låt sjuda i cirka 2 minuter.
4. Stek laxbitarna 2 minuter på varje sida. Lägg dem i grytan tillsammans med musslorna. Salta och peppra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails