tisdag 13 april 2010

Örtlax med aioliyoghurt

Jag älskar verkligen fisk. Det allra bästa med fisk i allmänhet och lax och strömming i synnerhet är att de går att variera i oändlighet. Framförallt äter mina barn gärna lax och det är ju så mycket roligare än trista smaklösa fiskpinnar.

Vilken är din favoritfisk?

Örtlax med aioliyoghurt

4 portionsbitar benfri laxfilé (ca 600 g)
3 morötter
1 sötpotatis
2 palsternackor
5 potatisar

1-2 vitlöksklyftor
2 tsk dijonsenap
1 msk olivolja
2 dl matyoghurt (10%)

färskpressad juice av 1/2 citron
1 dl hackade färska örter (t ex basilika, persilja och/eller salvia)
olivolja
smör
salt
peppar


1. Sätt ugnen på 250 grader. Skala och dela rotfrukterna i grova bitar. Lägg dem på en plåt, häll över 1 msk olja, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda runt. Tillaga ca 20 minuter i ugnen.
2. Skala och pressa vitlöken. Blanda med senap. Rör i 1 msk olivolja droppvis. Blanda ner yoghurt, 1 1/2 krm salt och 1/2 krm peppar.
3. Stek laxen runt om i 1 msk smör och 1 msk olja. Pressa över citronjuicen. Strö över 2 krm salt, 1 krm peppar och de hackade örterna. Servera laxen med rotfrukter och aioliyoghurt.

1 kommentar:

  1. Åh vad dethär ser gott ut!!! Vad fin blogg du har förresten :)
    Ha det bra!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails