Har förmånen att få köpa kyckling av en lokal uppfödare , där djuren få gå ute och picka i maklig takt och jösses vilken kyckling. Mycket saftigare och rejälare. Kan inte bli bättre, nu vill man inte gärna köpa den vanliga i butiken längre.
Jag gillar dessutom kycklingbenen, för det är klockren mat att servera barnen, då leker de att de är pirater och tallrikarna töms snabbt och lätt.
Allt i ett-kyckling

900 g kycklingben
2 msk repad, finhackad timjan
1 aubergine
1 zucchini
1 rödlök
150 g fetaost
2 dl matyoghurt (10%)
rivet skal av 1/2 citron
olivolja
salt och peppar
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Blanda kycklingen med timjan, 1 msk olja, 1 tsk salt och 2 krm peppar i en bunke.
3. Skär grönsakerna i bitar. Lägg kycklingen och grönsaksblandningen i en långpanna. Sätt in i ugnen 25–30 minuter.
4. Skär ett snitt i kycklingen, kommer klar köttsaft ut är den färdig. Gaffelmosa fetaosten och blanda med yoghurten och citronskalet. Servera med fetaröran och bröd.
Jag gillar dessutom kycklingbenen, för det är klockren mat att servera barnen, då leker de att de är pirater och tallrikarna töms snabbt och lätt.
Allt i ett-kyckling
900 g kycklingben
2 msk repad, finhackad timjan
1 aubergine
1 zucchini
1 rödlök
150 g fetaost
2 dl matyoghurt (10%)
rivet skal av 1/2 citron
olivolja
salt och peppar
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Blanda kycklingen med timjan, 1 msk olja, 1 tsk salt och 2 krm peppar i en bunke.
3. Skär grönsakerna i bitar. Lägg kycklingen och grönsaksblandningen i en långpanna. Sätt in i ugnen 25–30 minuter.
4. Skär ett snitt i kycklingen, kommer klar köttsaft ut är den färdig. Gaffelmosa fetaosten och blanda med yoghurten och citronskalet. Servera med fetaröran och bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar