Solsken ute, oj vad vårkänslorna vaknar, nu vill man ha vår överallt. Både i trädgården och i köket. Snart tänker då jag ta fram grillen, men än så länge får det bli vårig mat på spisen. Mötte våren i Frankrike förra året, men i år får det nog bli till att snällt vänta på den här hemma istället.
Fläskfilé med solrospesto

1 fläskfilé (ca 500 g)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör
1/2 dl rostade solroskärnor
1/2 dl hackad basilika
4 msk olivolja
2 msk riven ost
1 pressad vitlöksklyfta
salt
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Krydda köttet och bryn det runt om i en stekpanna. Stek det i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
3. Grovhacka solroskärnorna och blanda med basilika, olja, ost och vitlök. Smaksätt med salt.
4. Höj ugnsvärmen till 275°C. Skär köttet i skivor och lägg på ett ugnssäkert fat. Klicka över peston. Gratinera i övre delen av ugnen i ca 5 minuter.
Fläskfilé med solrospesto
1 fläskfilé (ca 500 g)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör
1/2 dl rostade solroskärnor
1/2 dl hackad basilika
4 msk olivolja
2 msk riven ost
1 pressad vitlöksklyfta
salt
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Krydda köttet och bryn det runt om i en stekpanna. Stek det i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
3. Grovhacka solroskärnorna och blanda med basilika, olja, ost och vitlök. Smaksätt med salt.
4. Höj ugnsvärmen till 275°C. Skär köttet i skivor och lägg på ett ugnssäkert fat. Klicka över peston. Gratinera i övre delen av ugnen i ca 5 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar