Det värsta, och bästa, när man är ledig är att dagen bara rusar förbi, och vips så var det dags för middag. Vad gör man då? Alternativ A: Åker till korvmojjen och handlar - eller - Alternativ B: Åker till mataffären och handlar snabbmat. Jag valde det senare. Färsk pasta med sås, grönsaker och en köttbit - så mycket bättre än korvmojjen.
Fläskfilé med pasta och bönor
500 g fläskfilé
olivolja till stekning
½ gul lök
3 dl vatten
1 msk konc kalvfond
300 g färsk fylld pasta
300 g sugar snaps eller haricots verts
riven parmesanost
2 ½ msk tomatpuré
ev 1 dl grädde
ev maizena majsstärkelse till redning
1 krm tabasco
salt
grovt malen svartpeppar
1, Putsa filén fri från senor och hinnor. Dela den i två bitar. Skala och finhacka löken.
2. Bryn köttet runt om i olja i en kastrull eller traktörpanna på medelvärme. Tillsätt löken och låt den fräsa med en kort stund.
3. Tillsätt vatten och kalvfond. Sjud under lock i ca 15 minuter. Vänd köttet ett par gånger.
4. Ta upp fläskfilébitarna och linda in dem i aluminiumfolie.
5. Koka pastan enligt anvisning.
6. Sås: Sila ner skyn i en kastrull. Rör ner tomatpuré och ev grädde.
7. Låt såsen småkoka i 5 minuter. Red ev med maizena om såsen känns för tunn. Smaka av med tabasco, salt och peppar.
8. Koka sugar snaps/haricots verts till lagom tuggmotstånd. Skär köttet i skivor. Servera med pastan, sugar snaps/haricots verts och såsen. Strö över parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar