torsdag 26 april 2012

Bistro Bonjour

Yngste sonen har bestämt sig för att bli kock när han blir stor. Ni kan ju gissa om mamman hejar på. Den unge mannen har redan bestämt sig för vad restaurangen skall heta - Bistro Bonjour. Han har varit fascinerad av restaurangen i Frankrike varje gång vi varit där, så man kan tänka sig att det blir en fransk touch på det hela ;)

Ungen kör verkligen all in just nu och är med mig i köket och hjälper till titt som tätt. Han anser nämligen att han måste planera en meny, hur sött som helst, fast man väljer ju bara sånt som man gillar mamma, eller hur. Igår gjorde vi majssoppa med quesadillas, en av kockens favoriter.

Försöker få den unge mannen att vidga vyerna så häromdagen fick han vara med och laga fisk med mycket grönsaker, och det slank ner det också. Det är inte utan att det skall bli spännande att se vad det blir av den unge mannen.


Lax med basilika och stekta grönsaker

600 g laxfilé
200 g broccoli
1 squash
1 röd paprika
1 gul paprika
100 g sockerärter
olivolja
salt
svartpeppar
1 krm malen koriander
1 nypa cayennepeppar

½ kruka basilika
4 kvistar persilja
1 dl olivolja
salt
svartpeppar

1. Skär laxen i portionsbitar. Skär broccolin i små buketter. Skör övriga grönsaker i mindre bitar. Stek grönsakerna på låg värme i olivolja och kryddor.
2. Stek laxbitarna i het panna i lite olivolja. Mixa örter och olivolja till en slät massa och smaka av med salt och svartpeppar. Ringla basilikaoljan över laxen vid servering.
3. Servera eventuellt potatis till.


1 kommentar:

  1. Jag hejar på din son jag också. När han till och med valt namn på sin restaurang.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails