onsdag 22 februari 2012

Vår på G?

Okej, det har regnat på tvären idag, men ändå känns det som om våren är på G. Snön smälter och jag skymtade faktiskt de första små bladen på några av lökarna jag planterade i rabatten i höstas. Nu, nu äntligen måste våren vara på gång. Genast rusar mina tankar till lunch i vår pergola, snabblagad pasta med god sås och ett glas immande kallt vitt vin.
Helt plötsligt kan jag vid den här årstiden finna mig själv planera för sommmarkalas och i år skall jag dessutom försöka få till ett litet utekök någonstans i trädgården. Så mentalt hamnade jag nog i dag någonstans i april. Det syntes på middagen också.

Skenar ni iväg mot våren i tankarna vid den här tiden också?


Tagliatelle med fläskfilé och citronsås

300 g tagliatelle

500 g fläskfilé
8-10 champinjoner
smör att steka i
2 dl crème fraiche
1 msk kalvfond
1 kruka basilika
rivet skal av en citron
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar
mjölk

1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
2. Skär fläskfilén i strimlor. Dela champinjonerna i fyra delar. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Tillsätt champinjonerna och låt fräsa några minuter.
3. Mixa crème fraiche och basilikablad.Rör ner blandningen i pannan och värm.
4. Smaksätt med citronskal,vitlök, fond, salt och peppar. Späd ev med lite mjölk om såsen blir för tjock.
5. Servera med nykokt tagliatelle.

3 kommentarer:

  1. Åh vad snäll du är, tack så jätte mycket. :)

    Nu skiner solen, fåglarna kvittrar, jag känner vår på något vis. Om det inte vore för att vi skulle på kryssning i helgen skulle jag köpt lösa blommor och några lökväxter i kruka. Det får bli nästa vecka istället.

    Ska du odla något ätbart i år? Själv fick jag blodad tand efter att det blev ett skörderikt år med grönsker i våra pallkragar förra året. =D

    kram kram
    Madeleine

    SvaraRadera
  2. Kök i trädgården, så härligt! Blir riktigt sugen på vår och sommar när du skriver och lagar så fräsch mat. Men nu är våren här, i varje fall i Skåne. Idag när jag stod och lutade mig mot en vägg i solen så kände jag verkligen hur solen värmde, det var 16 grader i solen där jag stod.....helt fantastiskt!

    Ha det gott, Kram Pernilla

    SvaraRadera
  3. Det här lät som en pasta med goda smaker.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails