söndag 29 januari 2012

Fredagsfiasko och söndagssoppa

Snacka om totalfiasko i fredags. Vi har börjat med att byta ut fredagsmyset mot tre-rätters och tjusig dukning. I fredags hann vi få till dukningen sedan precis när vi skulle börja med matlagningen så plopp, strömmen gick och behagade inte komma tillbaka förrän efter två timmar. Ni kan ju gissa hur det gick med den finmiddagen. Nåväl vi löste det hela genom att fixa snabbmat, tomat- och mozzarella bruchetta till förrätt, lammrostbiff med klyftpotatis och vitlökssås till huvudrätt. Efterrätten hann vi inte med, så kidsen fick helt enkelt äta upp delar av dukningen, nämligen choklad guldpengarna. Så kan det gå...

Annars har undertecknat röjt i skåp och lådor i köket och helgen avslutas med en klassisk skinkstek med kokt potatis och sås. Innan hann vi med en snabb soppa till lunch. Så jag antar att man inte kan klaga på maten i helgen trots fredagens missöde....



Indisk kyckling- och majssoppa

2 små gula lökar
1 msk smör
2 tsk curry
2 tsk garam masala
1 lit vatten
2 hönsbuljongtärningar
500 g kycklingfilé
2 dl lätt creme fraiche
1 burk majskorn (340g)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

färsk koriander
ev chiliolja

1. Skala och hacka lökarna.
2. Fräs löken i smör med curry och garam masala några minuter. Häll i vatten och buljongtärningar och koka upp.
3. Strimla kycklingfiléerna och lägg dem i soppan. Koka ca 5 min.
4. Häll i creme fraiche och majskorn mot slutet av kokningen. Salta och peppra.
5. Servera i skålar med lite färsk koriander eller bladpersilja och droppa ev i lite chiliolja.

2 kommentarer:

  1. Det låter som en riktigt god mathelg!El-ödet till trots. ;-)

    SvaraRadera
  2. Låter som ni fick till en mycket bra middag ändå! Vet jag inte om jag hade lyckats svänga ihop...

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails