Annars har undertecknat röjt i skåp och lådor i köket och helgen avslutas med en klassisk skinkstek med kokt potatis och sås. Innan hann vi med en snabb soppa till lunch. Så jag antar att man inte kan klaga på maten i helgen trots fredagens missöde....
Indisk kyckling- och majssoppa
2 små gula lökar
1 msk smör
2 tsk curry
2 tsk garam masala
1 lit vatten
2 hönsbuljongtärningar
500 g kycklingfilé
2 dl lätt creme fraiche
1 burk majskorn (340g)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
färsk koriander
ev chiliolja
1. Skala och hacka lökarna.
2. Fräs löken i smör med curry och garam masala några minuter. Häll i vatten och buljongtärningar och koka upp.
3. Strimla kycklingfiléerna och lägg dem i soppan. Koka ca 5 min.
4. Häll i creme fraiche och majskorn mot slutet av kokningen. Salta och peppra.
5. Servera i skålar med lite färsk koriander eller bladpersilja och droppa ev i lite chiliolja.
Det låter som en riktigt god mathelg!El-ödet till trots. ;-)
SvaraRaderaLåter som ni fick till en mycket bra middag ändå! Vet jag inte om jag hade lyckats svänga ihop...
SvaraRadera