torsdag 26 januari 2012

Inte så illa

Ibland slås jag av det faktum att maten man lagar till vardags, snabbt och lätt, skulle kunna passa fint som bjudmat också. Bara man lägger till lite tjusigare dukning, ett par levande ljus och någonting roligare att dricka än vatten till maten.

Egentligen är det ju lite fånigt att det måste vara så avancerad mat när man skall bjuda hem någon, huvudsaken är ju att det smakar bra, man får umgås och ha trevligt. Faktum är att på några av de trevligare bjudningarna jag har varit på har det serverats korv med tillbehör, tacos eller en enkel soppa. Kan den hemliga ingrediensen vara en gnutta kärlek & vänskap?

Här får ni smaka på en enkel, snabb och väldigt bjudbar rätt. Håll tillgodo.




Biff i grönpepparsås

500 - 600g utskuren biff, eller fläskfilé
4 schalottenlökar
2 morötter
smör
salt
nymald svartpeppar
2 dl crème fraiche
1 msk kalvfond
1½ dl vatten
1 tsk kinesisk soja
1 msk Dijonsenap
1 msk grönpeppar i lag
1 msk konjak
1 1½ dl cornichoner
1 dl hackad persilja

1. Skär köttet i strimlor. Skala och skär löken i klyftor. Skala och skiva morötterna.
2. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Ställ pt sidan.
3. Fräs lök och morötter i smör i en traktörpanna. Tillsätt resten av ingredienserna, utom cornichoner och persilja, och koka upp.
4. Blanda ner köttet och koka under lock ca 15 minuter. Vänd ner cornichonerna, smaka av med salt och strö över persilja.
5. Servera med klyftpotatis.

1 kommentar:

  1. Ser väldigt gott ut! Ingredienserna är helt i min smak så detta bokmärker jag.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails