tisdag 31 januari 2012

Supersnabbt

Ibland händer det ju att man bara inte har tiden att stå i köket, det är något som inträffar ganska ofta om ni frågar mig. Idag var en sådan dag, när båda de vuxna i hushållet kände att snabbmatskedjan med röd skylt låg nära till hands.Men nej, jag gillar verkligen inte snabbmat på vardagar (egentligen inte andra dagar heller). Eftersom vi visste att tiden skulle vara knapp så gällde det att förbereda sig. Redan igår hystade jag kyckling i marinad. Idag var det således bara att blanda yoghurt och woka grönsaker (fuskvarianten, färdiga i påse)

Lätt som en plätt och supersnabbt.



Tandoorikyckling med vitlöksyoghurt

10 bitar kycklinglårfilé
4 msk tandoorimix på burk
2 msk vitlöksyoghurt

2 dl matyoghurt
2 vitlöksklyftor pressade
salt
svartpeppar
ev hackad färsk koriander

1. Blanda matyoghurt med vitlök, salt och peppar. Ställ svalt
2. Blanda tandoorimix enligt anvisningar på förpackningen och lägg den i en påse med kycklingen. Låt marinera i ett par timmar gärna över natten.
3. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg kycklingen på ett ugnsfastfat och setk i ugnen ca 30 minuter.
4. Woka grönsaker och servera till kycklingen tillsammans med vitlöksyoghurten.

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails