fredag 18 mars 2011

Fredagsmys och disco

Stora snöflingor som sakta singlar ner, jättemysigt - i december ja, inte i andra halvan av mars. Det är inte utan att man är lite less på att vintern inte riktigt vill släppa taget.

Jag tänker ändå inte låta humöret påverkas av vädret, nej, det är ju fredag och fredagsmys. Storkillen ska på första discot och har varit superladdad hela dagen, jättesött. Lillkillen och jag passade på att åka iväg och ta en sista rea-repa hos Akademibokhandeln, så vi ska läsa LasseMaja och Håkan Bråkan hela helgen, och då gör det ju inte något att det snöar. Jag hittade dessutom en toppenbok om att kombinera mat och vin, ska bli jättespännande att plöja igenom den i helgen.

Bjuder idag på salta cantucciskorpor till de vuxnas fredagsmys inte helt fel att kombinera med ett gott vin de heller, jag ska genast bläddra i min bok och se vad som kan tänkas passa till.

Ha en underbar kväll!
Salta cantucciskorpor

600 g vetemjöl special
2 tsk bakpulver
200 g smör
4 ägg
2½ dl mjölk
rivet skal av 1 citron
200 g skalade pistagenötter
½ dl kapris
100 g svarta urkärnade oliver
5 hackade soltorkade tomater
1 äggula till pensling
flingsalt att strö på

1. Hacka ihop mjöl, bakpulver och smör så att det blir smuligt.
2. Vispa upp äggen, tillsätt dem samt resten av ingredienserna. Arbeta snabbt ihop till en deg.
3. Ta upp den kladdiga degen på mjölad bänk, dela den i sex delar och rulla ut dem till ca 20 cm längder. Lägg dem på plåt och platta till med mjölade fingrar till 3 cm bredd.
4. Värm ugnen till 180 grader. Pensla med lite äggula och strö på lite flingsalt.
5. Grädda längderna 25-30 minuter. Ta ut, låt dem svalna något och skär i 2 cm breda skivor lite på snedden.
6. Sätt in dem i ugnen igen att torka, ca 15 min, gärna varmluft.
7. Ta ut skorporna och låt kallna på galler. Förvara dem svalt och värm inför servering i 175 grader i 10 min.


5 kommentarer:

  1. Så roligt när de börjar gå på disco. De är ju såå söta när de har klätt upp sig!

    SvaraRadera
  2. Hmm....trodde det var choklad när jag såg bilden men när jag läste receptet lät det ju väldigt intressant med tomat o oliv. Perfekt fördrinkstilltugg!

    SvaraRadera
  3. Mums, de såg riktigt goda ut. Håller med om att snön är härligare i december än i mars. Nu vill jag ha vår!

    SvaraRadera
  4. Hej Anna!

    Jag vill bara kika in och önska dig en fin tisdagskväll! Ska du se på Pluras kök? Det ska jag, älskar både inredningen, upplägget och stämningen, hihi. =)

    kram Madeleine

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails