söndag 6 mars 2011

Behändigt med handies


Oj, nu var det länge sedan jag uppdaterade här. Har varit vissen med feber och skallbank och känt mig galet trött, både i huvudet och i kroppen. Jag tror inte att det var någon influensa, som tur är, men kul var det inte.

Som tur är både för knoppen och kroppen behagade ju solen titta fram i helgen och efter en gråtrist och kall februari är det verkligen välkommet med ett par plusgrader och solsken. En liten snabb-picknick i solen har vi hunnit med och vad passar bättre att ta med sig än allt-i-ett mat. Vi fyllde våra handies med korv och ketchup den här gången, mest för att barnen gillar det bäst, men det är suveränt gott att fylla med grillad kyckling och pesto, eller ost och skinka. Dessutom blev det ett par över så storkillen kan få med sig något när han skall på skolutflykt i morgon. Toppen!

Ha en riktigt fin söndags kväll! I morgon bjuder jag er på årets semlor!



Handies

300 g vetemjöl
200 g fullkornsvetemjöl
150 g smör
50 g jäst
2½ dl mjölk
1 tsk salt

1 pkt varmkorv
ketchup

1. Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen.
2. Blanda i övriga ingredienser och knåda till en jämn deg.
3. Dela degen i två delar. Låt degen jäsa övertäckt, till dubbel storlek, ca 40 minuter.
4. Sätt ugnen på 225 grader.
5. Kavla ut varje degkula till en stor fyrkant, ca 20x20 cm. Låt dem vila ca 5 minuter.
6. Kavla ut dem ytterligare en gång och dela varje fyrkant i fyra kvadrater.
7. Lägg fyllning på varje degbit och vik samman till små paket.
8. Lägg paketen på en plåt med skarven nedåt och låt jäsa ca 15 minuter. Pensla med ägg.
9. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

1 kommentar:

  1. Handies, vilken rolig picknickmat!
    Skönt att du mår bättre. Verkar vara riktigt segdragna virus denna vinter.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails