lördag 1 januari 2011

Dagen efter-mat

Idag har vi haft sopplunch i casa J för min mor, far och mina systrar, lite lagom dagen efter. Dessutom värmande när vintern biter i utanför.

Ikväll kör vi enkla hemgjorda samosas som snacks. Hade inte filodeg i skåpet, men väl smördeg och det funkar fint det också. Man kan ju förvisso göra egen deg, vilket säkerligen är godare än köpedeg, men så här dagen efter en av årets stora matlagarkvällar känns det helt ok att fuska lite grann.

God fortsättning på det nya året!


Samosas

1 pkt frysta smördegsplattor

3 kokta potatisar
2 msk tandooripasta
½ dl hackad purjolök
1 dl frysta ärtor
olja till fritering

1. Lägg potatisarna i en skål och mosa med tandooripasta purjolök och ärtor. Smaka av med salt och peppar.
2. Lägg lite fyllning på varje smördegsark och vik ihop till trianglar. Kläm ihop kanterna noga.
3. Värm oljan i en stor kastrull eller fritös. Fritera försiktigt i omgångar tills de blir krispiga. Tag upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
4. Eftervärm eventuellt i ugnen en stund.


1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails