måndag 24 januari 2011

Trés bien

Igår överaskades jag av maken som fixat till sorbet av fruktfatets ledsna kiwifrukter och äggvitorna som blivit över efter lördagens brunchpancakes. Hur gott som helst, varför äter man köpt glass och sorbet när man kan göra så god egen. Jag har helt klart fått konkurrens i köket, men jag lyckades lirka ur honom receptet. Har ni vissna kiwis så prova detta, för det var ruggigt gott.

Vi inhandlade en råsaftcentrifug som ta hand om den frukt som ser tråkig ut, helt perfekt sätt att få riktigt god juice. Sedan kan det ju bli en omgång äppelmos in emellan också.

Vad gör ni med frukt som blivit lite trött?



Kiwisorbet

8 kiwifrukter
2 dl vatten
3 dl socker
3 äggvitor

1. Koka vatten och socker till en lag. Häll i en skål och kyl ner.
2. Skala kiwifrukterna och mixa till en slät smet.
3. Blanda sockerlagen och fruktsmeten och ställ i frysen tills den är halvfast, ca 2 timmar. Rör i sorbeten några gånger under tiden så att konsistensen blir smidig och jämn. Vispa gärna med elvisp. Frys på nytt i 3-4 timmar.
4. Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda ner i sorbeten. Låt stå i frysen i ytterligare ett par timmar.
5. Servera med hallon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails