onsdag 13 oktober 2010

Bäst i test!

Jag har en liten katten-Gustav kopia här hemma, i alla fall om man ser det till passionen för lasange. Det är verkligen helt galet hur en så liten människa kan proppa i sig sådana mängder lasange. Vi har provat en hel massa olika varianter på lasange, men den unge herrn föredrar en gammal klassiker, ett recept från 80-talet som jag tror att min mamma hittade i någon receptfolder från Arla på den tiden. Det är ju inte precis någon mager-mat, men attans så god...

Lasange

8 lasangeplattor
2 gula lökar
smör
300 g nötfärs
3 msk tomatpuré
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 vitlöksklyfta
2 dl vispgrädde

2 msk smör
4 msk vetemjöl
8 dl mjölk
½ tsk salt

4 dl riven lagrad ost

1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Skala och hacka löken. Fräs löken i smör i en stekpanna. Bryn lite i taget av köttfärsen.
3. Blanda lök och köttfärs i stekpannan. Pressa i vitlök, tillsätt tomatpuré, salt och peppar och grädde. Rör om, Låt koka ca 10 minuter på svag värme.
4. Smält smöret till såsen i en kastrull. Rör ner mjölet. Späd med mjölken. Låt koka 3-5 minuter. Salta.
5. Varva sås, lasangeplattor, köttfärs och ost i en ugnssäker form. Gratinera i ugn ca 25 minuter.
6. Servera med en sallad.

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails