torsdag 22 april 2010

Tabbouli

Funderar på om man skulle sätta igång grillen. Lockar ju helt klart så här års, även om det inte funkar att äta utomhus, så smakar grillat sommar. Goda sallader och röror hör också till. Jag är ovanligt förtjust i libanesisk mat, så jag kan mycket väl tänka mig lite meze.

Tabbouli

300 g bladpersilja
3 medelstora tomater
½ medelstor gul lök
1 tsk salt
1 dl olivolja
1 dl pressad citron
3 msk bulgur
½ tsk chilipulver
½ tsk summak (syrlig orientalisk krydda)

Hacka persilja, tomater och lök fint. Blanda om i en bunke. Rör ner resten av ingredienserna och lägg upp allt på serveringsfat.

3 kommentarer:

  1. Tusen takk for oppskriften ser så godt ut

    SvaraRadera
  2. Sumaken i sig smakar inte så mycket, men det är den som är pricken över i:et

    SvaraRadera
  3. Underbart! Jag gjorde nyligen en variant på detta, fast med groddad quinoa: http://njutmaten.blogspot.com/2010/04/testkoket-eanie-greenies-tabbouleh.html

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails