torsdag 15 april 2010

Dagens lunch

Det där med vad man ska äta till lunch verkar vara ett stående problem, åtminstone på mitt jobb. Har man inte med sig sin egen lilla lunchlåda så är man helt ställd. Jag brukar fösöka lösa problemet genom att ha en omgång olika rätter i frysen. Bara att plocka fram en efter humör!

Vad brukar du ha i din lunchlåda?

Mexikansk salsasoppa

1 majskolv eller en liten burk majskorn
2 msk solrosolja
½ gul lök, skuren i tärningar
1 gul paprika, skivad
1 röd paprika, skivad
2 röda tomater, urkärnade
1 msk färsk timjan
1 msk färsk oregano
ev. 2 dl grönsaksbuljong
flingsalt
nymalen svartpeppar

1 ask gula körsbärstomater, halverade

1. Håll majskolven upprätt, med den trubbiga sidan nedåt, på en skärbräda och skrapa av majskornen med en vass kniv. Eller låt majskornen ur burk torka på hushållspapper. Fräs majsen i olja i en kastrull på svag värme ca fem minuter under omrörning. Ta bort kastrullen från spisen.
2. Lägg alla övriga ingredienser (utom de gula tomaterna) i en matberedare och kör hastigt tills allt är hackat men inte mosat.
3. Häll blandningen i kastrullen, späd ev. med grönsaksbuljong och sjud sakta i 6-8 minuter. Servera med halverade gula körsbärstomater.

1 kommentar:

  1. Tjusigt att ha halva tomater i sådär!

    I min lunchlåda bor ofta denna gryta just nu, helt såld: http://njutmaten.blogspot.com/2010/04/i-lunchladan-regnbagen.html

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails