tisdag 29 mars 2011

Länge leve kvällspressen

Jag trodde aldrig att jag skulle säga det men tänk så trevligt det kan vara med en kvällstidning. En GT med bilaga var min underhållning på färjeresan från Danmark i söndags och i bilagan Leva & Bo fanns en massa superbra vardags recept. Passade mig alldeles utmärkt en vecka som denna som är ganska stressig med jobb, utvecklingssamtal och en hel del annat. Inspirationen och kreativiteten är inte på topp och då kändes det klockrent att kunna bläddra fram några sidor i tidningen och bara laga på.

Hur gott som helst dessutom, killarna krävde att få den här rätten redan nästa vecka. Helt klart en återkommande middag.


Parmesankyckling med basilikasås

500 g kycklingfilé
2 dl riven parmesan
½ dl ströbröd
2 msk vetemjöl
salt
svartpeppar
1 ägg
smör till stekning

1 kruka basilika
2 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta

1. Dela kycklingen i mindre bitar. Blanda parmesan, ströbröd, mjöl, salt och peppar i en plastpåse. Vispa upp ägget.
2. Vänd kycklingbitarna i ägg och lägg dem sedan i påsen. Blanda runt. Stek kycklingbitarna i omgångar i smör i ett par minuter per sida tills de fått fin färg.
3. Lägg de färdigstekta kycklingbitarna på ett ugnssäkert fat och håll dem varma i ugnen tills alla är klara.
4. Plocka basilikabladen och mixa med knappt 1 dl av creme fraichen.
5. Pressa i vitlöken och rör i resten av creme fraichen. Smaka av med salt och peppar. Servera med klyftpotatis och tomatsallad.

2 kommentarer:

  1. Visst är det gott med parmesanpanerad kyckling! Älskas av hela vår familj. Visst, vi älskar allt med parmesan...

    SvaraRadera
  2. Så gott det är, mums. Såsen är något vi måste prova, passar perfekt eftersom det står en kruka basilika i köket som behöver används.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails