måndag 14 mars 2011

Fasligt god falukorv


Efter en helg som (precis som vanligt) sprang förbi landade man åter i vardagen och vips så var veckans första dag snart slut också. Vart tar tiden vägen?

Vardagsmaten kan jag tycka blir lite trist ibland och åtminstone jag kan periodvis helt sakna inspiration, och så har det varit ett tag nu, vilket kanske har märkts på den klena uppdateringen. Vad göra? Jo, jag satte mig i helgen med en hel hög av tidningar och kokböcker för att få lite inspiration igen. Det är märkligt hur väl det brukar lyckas, efter att ha kikat igenom ett antal magasin med vår- och sommarmat så känns det helt plötsligt som om jag bara måste ut och handla grönsaker. I dag får det bli korv dock, i brist på tid att handla. Hittade detta receptet i en gammal Buffé tidning från ICA, och jag fastnade framför allt för senapssåsen, kul som tillbehör och jättegod. Helt plötsligt smakade falukorven mycket roligare.


Medelhavsfalu

800 g falukorv
1 kruka basilika
1 burk marinerade grönsaker. t ex zucchini och paprika (140 g)
1 dl riven parmesanost
2 msk ströbröd
1 ask körsbärstomater
olivolja
salt
nymalen svartpeppar

3 tsk dijonsenap
1 dl crème fraiche
1 dl matyoghurt
1 tsk flytande honung


1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär korven i 1-2 cm tjocka skivor men låt den hålla ihop nedtill.
2. Skär basilikan i strimlor men spara några blad till garnering. Låt de marinerade grönsakerna rinna av. Hacka dem fint om de är hela. Blanda dem med den strimlade basilikan.
3. Lägg korven i en ugnssäker form och fördela röran mellan korvskivorna.
4. Blanda riven parmesan, ströbröd, 2 krm salt och 1 krm peppar. Fördela det över korven. Lägg körsbärstomaterna bredvid och ringla över 1 msk olivolja. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.
5. Rör ihop ingredienserna till senapssåsen, krydda med 1 krm salt. Servera falukorven med senapssås och gärna ett potatismos samt kokt broccoli eller gröna bönor.

2 kommentarer:

  1. Trevlig variant på ugnsfalukorv. Ja, visst är det roligt vad man blir påverkad av alla vårfräscha recept med en massa färgglada ingrediender.

    SvaraRadera
  2. Ååå, då väntar en byggnation med andra ord - så trevligt! Växthus/orangeri låter toppen och kommer passa dig jätte bra!!! Vad kul!!! =D

    Kram Madde

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails