lördag 8 januari 2011

Lätt lunch

Så här efter alla helger är det ju inte utan att man känner att det kan vara bra att hålla igen lite grann. Jag har försökt att ta mig i kragen och tagit en ordentlig promenad om dagen nu när jag varit ledig. När man jobbar kan det ju ibland vara svårt att hitta tiden till långa promenader på vardagar, i alla fall när man har tre barn som dessutom skall hämtas, lämnas, läsas läxor med osv.

Tänkte försöka tänka lite mer på vad jag stoppar in i kakhålet ett tag fram över nu, dessutom måste jag, som har barn ju tänka på att man inte kan äta alldeles för mager mat, men lite nyttigheter skall man nog kunna få att slinka ner.

Vi börjar idag med en lätt soppa till lunch, det kan väl vara okej, vi ska ju ha lördagsmys i kväll och då blir det nog inte hälsomat.

Har ni planer på att hålla igen i år?

Linssoppa med chili, ingefära och kokos

½ röd chilifrukt
1 morot
1 gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1 msk olivolja
2 dl röda linser
7 dl vatten
1½ höns- eller grönsaksbuljong tärning
1 burk kokosmjölk, gärna lätt

1. Kärna ur och finhacka chili. Skala och finhacka lök och morot.
2. Fräs grönsakerna med vitlök, ingefära och chili i olja. Ca 3 min.
3. Tillsätt sköljda linser , vatten och buljongtärningar. Sjud under lock ca 10 min. Häll i kokosmjölken och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Garnera eventuellt med koriander eller persilja.

2 kommentarer:

  1. Tack! Ja det tycker jag du ska göra:-)

    SvaraRadera
  2. Jag kommer nog inte hålla igen mer än vanligt. Däremot ska jag se till att få fart på konditionen. Har tränat mest yoga ett tag och nu behöver jag få upp flåset inför sommarens löplopp.
    Soppan låter god, helt i min smak.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails