fredag 29 oktober 2010

Papas con mojo rojo

Ibland längtar man bara till sol och värme, eller hur. Vad gör man då om man nu inte är i solen och värmen? Jag ser till att äta något som påminner mig om varma stränder och uteserveringar. Idag blir det papas con mojo rojo, och drömmar om sand mellan tårna på kanarieöarna. Hemgjord mojosås är faktiskt nästan lika god som the real thing, det är ju trots allt solen som saknas, men ändå.

Papas con mojo rojo

1 kg delikatess potatis
1 kg havssalt

4 skivor vitt bröd
3 msk rödvinsvinäger
4 hackade vitlöksklyftor
½ tsk nystötta spiskumminfrön
½ krm cayennepeppar
1 msk paprikapulver
1 äggula
1½ dl olivolja
2-3 msk vatten att späda med

1. Börja med mojo-såsen. Kantskär brödet och lägg det i en skål. Häll på vinägern, låt brödet suga åt sig vätskan och blanda om.
2. Mixa vitlök, kryddor, bröd och äggula till en grynig massa.
3. Häll på olivoljan droppvis under mixningens gång. Mixa till en tjock majonnäs. Späd med vatten om tunnar sås önskas. Låt smakerna mogna minst ett par timmar, men gärna längre.
4. Tvätta potatisarna, men låt skalet vara kvar. Häll salt och vatten i en gryta och koka upp, saltet kommer inte att lösa sig. Lägg i potatisen och koka under lock tills den är mjuk, ca 20 minuter. Potatisen kommer att bli vit och lite skrynklig i skalet.
5. Ta upp potatisen och servera den genast med mojo-såsen.

1 kommentar:

  1. När jag för rätt många år sedan var på kanarieöarna, åt jag nästan inget annat än mojo på en hel vecka!:D

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails