fredag 4 juni 2010

Student i solsken

I dagarna två firar vi studenter. Fördelen med en stor släkt är att det blir många och roliga kalas. Tur för årets studenter att solen är välvillig och skiner. Studentfirande betyder ju också massor med mat och det gillar ju som bekant jag en del. Så jag brukar fastna i bufféborden och smaka och undersöka allt. Man får oväntad inspiration varje gång man är på kalas.

Imorgon får vi vila oss efter massivt firande och jag tänkte bjuda familjen på något smaskigt, antagligen lagat på grillen om det vackra vädret håller i sig. Jag bjuder er på en underbar dessert som med fördel tillagas på grillen, även om grillpanna fungerar, men det är ju inte riktigt samma sak.

Marinerade jordgubbar med grillad marsipan

½ kg jordgubbar
1 dl koncentrerad flädersaft
6 kvistar citrontimjan
4 stora glasskulor
4 tjocka skivor marsipan eller mandelmassa

1. Halvera jordgubbarna och lägg dem i en skål. Blanda med flädersaft och repad citrontimjan och låt dra 30 min.
2. Grilla marsipanskivorna på båda sidor tills de är spröda men mjuka inuti.
3. Servera marsipanen med jordgubbar och glass.


6 kommentarer:

  1. Hej!
    Vad kul med studentfirande. Jag älskar när andra tar studenten. Så finklätt, glatt och härligt. Sen får man i regel både god mat och fika också, inte helt fel alltså. ;)

    Kram Madeleine

    SvaraRadera
  2. Men grillad marsipan!! Vilken idé! :-) Det här är det ju verkligen en dessert som jag kommer prova i sommar, alla i familjen älskar marsipan.

    Jag tänker att marsipanen smälter, men det gör den ju antagligen inte. Spännande!

    SvaraRadera
  3. Marsipanen blir härligt krispig och lite knäckaktig på ytan, supergott :)

    SvaraRadera
  4. Häftigt med grillad marsipan! Det har jag aldrig tänkt på att testa...

    SvaraRadera
  5. Strålande idé, hade aldrig själv kommit på tanken att slänga skivorna på grillen, men varför inte? :)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails