måndag 28 juni 2010

Nedräkningen har börjat

Oj, oj, nu är det nära. Nu har nedräkningen inför semestern börjat på riktigt. Bara den här veckan kvar, sedan är det långa frukostar, picknick i det gröna, sol och bad som gäller. Men den vi kör på ända in i kaklet, det är några dagar kvar, så nu får det bli fuskmat i ett par dagar till, sedan kör jag på njutmat flera veckor. Mmmm...

Gratinerad halloumipasta

250 g pasta, t ex penne
1 liten rödlök
1 liten zucchini
1 halloumiost (250 g)
1 ask körsbärstomater (250 g)
2 vitlöksklyftor
1 burk tomatsås (pastasåstyp, ca 400 g)
1 påse färsk spenat (70 g)
1 påse riven mozzarella (150 g)
olivolja
salt och peppar


1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av, skölj i kallt vatten och lägg tillbaka i kastrullen.
2. Skala, halvera och skär löken tunt. Skär zucchinin på längden och skär i ½ cm tjocka skivor. Skär halloumin i cm-stora tärningar. Skär tomaterna i hälften.
3. Fräs zucchinin i ½ msk olja på hög värme ca 5 minuter. Tillsätt löken och låt fräsa med på slutet. Skala och pressa vitlöken. Smaksätt med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Lägg det åt sidan. Stek halloumin i 1 tsk olja tills den får fin färg, ca 3 minuter.
4. Blanda tomatsås, stekta grönsaker, halloumi och spenat med pastan. Smaka av med 2 krm salt och 1 krm peppar. Fördela pastan i en ugnssäker form. Strö över mozzarellan. Gratinera i ugnen ca 10 minuter.

1 kommentar:

  1. Ser jättegott ut! Har aldrig tänkt på att köra halloumi i en pasta, men det ska jag nog testa nu:)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails