söndag 2 maj 2010

Äta ute

Idag ska jag minsann äta utomhus, nu är det maj, solen skiner och det är inte jättekallt. Nu får det bli till att duka upp lunchen på altanen. En snabb och fräsch sallad känns som en kanonbra idé för att få en känsla av sommar. Dessutom en promenad på jakt efter lite nya vitsippor att sätta på bordet. Jag älskar våren.

Krispig bacon- och spenatsallad

1 pkt bacon (140 g)

1 påse pinjenötter (50 g)
1 påse färsk spenat
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 rödlök, strimlad

5 soltorkade tomater i olja, strimlade
brödkrutonger
parme
sanost, grovriven

1 msk dijonsenap
1 tsk socker
salt
vitpeppar
1½ msk balsamvinäger
¾ dl olivolja
vatten


1. Klipp baconet och fräs det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Rosta pinjenötterna gyllenbruna i en torr och het stekpanna.
2. Blanda bacon och spenat med vitlök, rödlök och soltorkade tomater i en skål.
3. Blanda senap, socker, salt, peppar och vinäger i en skål, tillsätt olivoljan i en tunn stråle under vispning. Späd med lite vatten. Ringla vinägretten över salladen. Rör om försiktigt.

4. Garnera med krutonger, pinjenötter och parmesan.

1 kommentar:

  1. gott med sallad ute pa altanen nar varen ar kommen:) Salladen ser riktigt god ut!
    Onskar en harlig vecka!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails