onsdag 7 april 2010

Överblivna ägg

Fick över äggvitor under påskhelgen, så jag trollade dem till maränger. Har man inte chokladsås hemma går det att blanda 1 msk kakao med lite maräng och blanda ner. Viktigt är att inte röra för mycket, då missar man de vackra ränderna.

Maränger med choklad

3 äggvitor
2 dl strösocker
2 msk färdig chokladsås

1. Sätt ugnen på 125 grader.
2. Häll äggvitor och socker i en skål. Sätt den över en kastrull med sjudande vatten och vispa 5-10 minuter till en blank fast smet. (Det är viktigt att vattenbadet bara sjuder. Om det kokar stelnar äggvitan och marängmassan blir svår att klicka ut på plåtar.)
3. Ta marängen från värmen och vispa tills den är sval och tjock.
4. Ringla chokladsås över marängsmeten. Rör runt ett varv med en slickepott, men inte mer, för då blir marängerna mer bruna än chokladstrimmiga. 5. Klicka ut stora skedar av marängmassan på plåtar klädda med bakplåtspapper. Baka dem i mitten av ugnen 60 min. Lägg dem på galler att svalna.

3 kommentarer:

  1. Hej Anna!

    Kul att du titade förbi hos mig! Jag gillar att du lagar både vegetariskt och glutenfritt mellan varven, så fortsätter hålla ett öga på dig =)
    Jag tänkte också ta tag och lära mig mer om gluten längre fram, vet aldrig när man kan ha nytta av det. Och veggis är jag också själv, så klart jag gillar det =)

    Fortsatt trevlig onsdag!

    SvaraRadera
  2. Åh vilken härlig blogg du har!!! Lycka till med väggordet, det är verkligen jättekul att göra ett eget. Håller med om att standarfraserna lätt blir lite uttjatade. Kram Kikan

    SvaraRadera
  3. ehhhhhhhhhhhhhhhhheeeeeeeeeeeheheheh

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails