onsdag 19 september 2012

Ibland måste man få fuska

Idag var en sådan där dag när matlagningen fick ta max 15 minuter. Vad göra? Pasta - solklart. Lax - inte så dumt. Resultatet - pasta med snabbsås och stekta laxskivor.

Botaniserade runt bland den smaksatta creme fraichen och hittade en med rostad vitlök och timjan, den fick tjänstgöra som sås tillsammans med lite stekta kantareller. Inte dumt alls faktiskt.

Dagens middag faller väl inte under bantarfacket, men gott var det och snabbt gick det. Har ni några tips på riktigt snabblagad mat?




Pasta med kantarellsås och laxskivor

4 port pasta
2 burkar creme fraiche rostad vitlök & timjan
1 vitlöksklyfta
200 g kantareller
salt
peppar
smör till stekning

400 g laxfilé
salt
peppar
smör till stekning

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Skala vitlöksklyftan och skiva den tunt. Stek vitlök och kantareller i smör, smaka av med salt och peppar.
3. Värm upp creme fraiche och rör ner de stekta kantarellerna.
4. Skiva laxen tunt och stek skivorna hastigt i smör. Krydda med salt och peppar.
5. Låt pastan rinna av och blanda sedan med den varma creme fraiche-såsen. Servera med lax och garnera eventuellt med lite färsk timjan.

1 kommentar:

  1. Tomatsoppa med kokosmjölk gjorde jag för litesedan, hur gott och snabbt som helst. Smidigt också med hela middagen i ett gäng konservburkar :) Perfekt vardagsmat!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails