Vi brukar i regel ha lite kycklingfiléer på lut i frysen, och då kan man ju alltid hitta på något med den och det man har i skåpen. Idag bjuds på supersnabb kyckling med nudlar, lätt, fräscht och gott.
Nu skall jag plocka fram mina kycklingar :)
Kyckling med kokosmjölk och nudlar
4 port äggnudlar
1/2 purjolök
2 röda paprikor
600 g kycklingfiléer
1 msk olja
30 g asiatiska kryddor (frysta)
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
salt och peppar
1 lime
1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
2. Ansa och strimla purjolöken och paprikan samt skär kycklingfiléerna i strimlor.
3. Bryn kycklingen i oljan, tillsätt purjolök, paprika, kryddor och kokosmjölk.
Låt koka ca 8 minuter, smaka av med salt, peppar och pressad limejuice.
Vi skulle ätit kyckling idag, men den färska jag hade köpt var dålig :-( Har aldrig råkat ut för det tidigare.
SvaraRaderaKycklingen låter mycket god.
Fy så trist med dålig kyckling, man blir så besviken :(
RaderaJag älskar lime och citron, så jag plågar familjen med mycket sånt här ;)
Asiatiskt är så gott. Några få ingredienser för att få till det.
SvaraRaderaVisst är det! Enklast brukar vara godast tycker jag :)
Radera