tisdag 3 april 2012

Pippi inför påsk

Kyckling i olika former är en av barnens favoriter när det kommer till middagsönskning. Allra bäst är förstås ohotat djungelkyckling, med banan, ärtor och majs till. Jag kan väl tycka att det är trevligt med lite variation ibland. Kyckling är ju faktiskt ganska bra mat just när det kommer till möjligheten att variera sig.

Vi brukar i regel ha lite kycklingfiléer på lut i frysen, och då kan man ju alltid hitta på något med den och det man har i skåpen. Idag bjuds på supersnabb kyckling med nudlar, lätt, fräscht och gott.

Nu skall jag plocka fram mina kycklingar :)



Kyckling med kokosmjölk och nudlar

4 port äggnudlar
1/2 purjolök
2 röda paprikor
600 g kycklingfiléer
1 msk olja
30 g asiatiska kryddor (frysta)
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
salt och peppar
1 lime

1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
2. Ansa och strimla purjolöken och paprikan samt skär kycklingfiléerna i strimlor.
3. Bryn kycklingen i oljan, tillsätt purjolök, paprika, kryddor och kokosmjölk.
Låt koka ca 8 minuter, smaka av med salt, peppar och pressad limejuice.

4 kommentarer:

  1. Vi skulle ätit kyckling idag, men den färska jag hade köpt var dålig :-( Har aldrig råkat ut för det tidigare.
    Kycklingen låter mycket god.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fy så trist med dålig kyckling, man blir så besviken :(

      Jag älskar lime och citron, så jag plågar familjen med mycket sånt här ;)

      Radera
  2. Asiatiskt är så gott. Några få ingredienser för att få till det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det! Enklast brukar vara godast tycker jag :)

      Radera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails