fredag 8 april 2011

Ut med det gamla och in med det nya

Ägnade mig åt frysrensning igår kväll och hittade en massa bär-slattar. Jag är nämligen helt hopplös med att lägga tillbaka påsar och paket med bara lite bär kvar i för att nästa gång jag skall använda bär öppna en ny paket. Hur dumt som helst egentligen, eftersom jag är fullt medveten om min ovana. Barnen blev i allafall ovanligt nöjda eftersom slattarna av jordgubbar och hallon åkte ner i en kastrull med lite vatten, socker och potatismjöl och förvandlades till supersmarrig kräm. Så vann man pluspoäng redan till frukost idag och jag får plats med nya bärpaket till nästa projekt.

Ha en finfin fredag!


Hallon & jordgubbskräm

8 dl bär
4 dl vatten
1 dl socker
2½ msk potatismjöl

1. Tina bären. Halvera eller skiva jordgubbarna.
2. Blanda bär, vatten, socker och potatismjöl i en kastrull. Koka upp alltsammans under försiktig omrörning.
3. Häll genast upp krämen i en skål. Sockra lätt på ytan så att den inte skinnar sig. Låt krämen svalna.
4. Servera krämen avsvalnad eller kall med mjölk.

1 kommentar:

  1. Kräm är alltid gott! och lite bortglömd tex. som dessert..:-)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails