tisdag 1 februari 2011

Vad gör man

Ja, vad ska man hitta på när man inte torkar snuva, läser böcker, torkar snuva, ser på film, torkar snuva, dricker låtsas-kaffe och torkar snuva. Idag har dagen som synes bestått i att underhålla trötta-hostiga-och-snuviga dottern på 2½ år, inte helt lätt att få något gjort. Men under hennes små vilopauser fick jag bläddrat i min nya tidning och dessutom han jag fixa till lite förkylningsfika, på ordination av patientens doktor, den äldre brodern, som menade att man alltid blir bättre av att fika. Vem vet han kanske har rätt - det återstår att se imorgon.

Muffinsmunkar fick vi snott ihop i alla fall och goda var de!


Muffinsmunkar

175 g smör, rumsvarmt, plus extra till formen
200 g socker
2 stora ägg, lätt uppvispade
375 g vetemjöl
¾ msk bakpulver
1 krm bikarbonat
1 krm salt
½ tsk nyriven muskot
2½ dl mjölk

100 g strösocker
1 tsk mald kanel
2 msk smält smör

1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smöra fördjupningarna i en muffinsplåt för12 muffins. Rör smör och socker vitt och luftigt i en stor skål. Tillsätt äggen, lite åt gången, rör kraftigt efter varje.
3. Sikta ner mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och muskot i en separat skål. Häll hälften av mjölblandningen och hälften av mjölken i ägoblandningen och vänd ner det försiktigt innan resten av mjölblandningen och mjölken tillsätts. Fördela smeten i fördjupningarna i muffinsplåten, de skall fyllas till cirka två tredjedelar. Grädda 15-20 minuter eller tills muffinsmunkarna är ljusbruna och känns fasta.
4. Rör samman socker och kanel. Pensla de ugnsvarma muffinsen med smält smör och strö över sockerblandningen. Ät varma eller kalla.

3 kommentarer:

  1. Ja, de där VAB-dagarna är inte så roliga. Man är hemma men får inget gjort. Muffinsmunkar måste jag och Lowe baka. Han kommer älska dem!

    SvaraRadera
  2. Muffinsmunkar lät ju jättegott. Jag älskar munkar men vägrar göra dem pga att de ska friteras.
    Krya på dottern!

    SvaraRadera
  3. Åå herregud så gott det där ser ut. Jag åt hela tre mackor och havregrynsgröt till frukost men är såååå jäkla fikasugen ändå. Å andra sidan har jag tränat och gått långpromenad också...

    Men nu är jag på jobbet och har ett paket med russin till godo. Jippi! Verkligen...haha. ;)

    Hoppas din dotter är bättre idag!!!
    kram Madde

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails