onsdag 15 december 2010

Lingonvecka

I söndags slog en mästerförkylning till, jag har gått och snörvlat och hostat sedan dess och inte har det blivit bättre. Hur kul är det att laga mat när man knappt känner vad saker smakar. Inte bra alls det här. Nu ska man ju fixa och dona som bäst inför julen. Jag hoppas på bättring inför helgen, då måste jag helt enkelt vara okej och fixa allt som jag har tänkt mig.


En av de saker jag tänker göra är att tömma lite ur lingonförrådet i frysen, en snabb, fryst cheesecake är en av favoriterna, lagom sötsyrlig och så enkel att göra. Med lite lingon på toppen och en kvist lingonris så ser det dessutom riktigt avancerat ut, bra va!


Fryst lingoncheesecake

3 ägg
1 ½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl rårörda lingon
250 g kesella
3 dl vispgrädde
6 digestivekex (ev glutenfria)
½ dl lingon

1. Dela äggen. Vispa ihop äggulor, florsocker, vaniljsocker, lingonsylt och kesella.
2. Vispa grädden och blanda med lingonsmeten.
3. Vispa vitorna i en ren bunke och vänd ner i smeten. Häll smeten i en vid, rund form.
4. Krossa kexen och smula dem över smeten. Frys i 4–5 tim. Låt cheesecaken stå i kyl ca 1 tim innan servering. Garnera med lingon.

4 kommentarer:

  1. Hur går det med julförberedelserna? Tror var och varannan verkar det som är förkyld eller har influensan. Hoppas du blir kry så du orkar med allt som ska göras.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Det låter jättegott. Lingon ger ofta en väldigt frisk smak åt bakverk, det gillar jag. :-)

    SvaraRadera
  3. Då blir det ett Annainlägg här framöver. =D
    Freeeedag, jag ska äta våfflor, mums, hihi.

    Kram kram
    Madde

    SvaraRadera
  4. Åh, så gott! Jag som älskar frusen cheesecake.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails