fredag 24 december 2010

God Jul

Så var det julafton, och i år har jag verkligen inte hunnit göra allt jag så ambitiöst planerade att jag skulle göra inför julen. I november ögnade jag igenom ett gäng gamla julmagasin och hittade massor med godsaker och maträtter jag bara var tvungen att göra. Det satte dock en renovering av ett pojkrum och en dunderförkylning stopp för.

Nåja, det blir jul ändå. Skinkan är fixad, en Janzon lika så, knäck och kola står i kylen, ett par burkar med småkakor är kirrade och köttbullarna är stekta, det behövs inte mer än så. Nu ska jag bara sitta framför granen och mysa och hoppas på att tomten kommer med något trevligt till köket (sånt går alltid hem hos mig).

Tänkte bara bjuda på ett sista minuten tips på julklapp som går lätt att fixa om man råkat missa en klapp. Perfekt, snabbfixad och vacker. Såg Monica Ahlberg göra detta julsalt för något år sedan och faktum är att det funkar lika bra resten av året också.

Ha en riktigt bra julafton allihop!



Julsalt

250 g flingsalt
1 rejäl msk rosépepparkorn
1 tsk krossad torkad chili
1 msk torkad körvel eller dragon

Blanda samman alla ingredienser i en skål. Fyll en väl rengjord och torr burk, förslut.

2 kommentarer:

  1. Perfekt att ge bort till någon annan mattokig ;-)
    God fortsättning!

    SvaraRadera
  2. God fortsättning! Hoppas du hade en fin julafton! :-)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails