söndag 10 oktober 2010

Vanliga våfflor

Tänk vilken succé vanliga våfflor kan vara! Jag var lite bekväm idag och fixade till frasvåfflor till mellanmål. Att jag dessutom fick toppat dem med helgens rester gjorde inte det hela sämre. Barnen fick grädde och jordgubbar på sina och jag och J toppade våra med vitlöksost, parmaskinka, soltorkade tomater och ett basilika blad, inte dumt alls faktiskt!

Frasvåfflor

3 dl vetemjöl
2 dl kallt vatten
3 dl vispgrädde
1 nypa salt

1. Vispa mjöl och vatten till en slät smet.
2. Vispa grädden hårt och vänd ner i smeten.
3. Grädda i smörat våffeljärn och lägg sedan på galler för att bevara frasigheten.

3 kommentarer:

  1. Åh så gott!! Hoppas du har haft en jätte skön helg! Kram Daniella - BakeCake

    SvaraRadera
  2. Detta är en perfekt förrätt om inte annat. Man kan göra våfflorna innan och bara låta dem bli frasiga i ugnen igen innan servering.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails