söndag 11 april 2010

Söndagsfrukost

Det är något magiskt med söndagsfrukost. Jag älskar verkligen att duka fram ett stort bord och få sitta länge och äta. Nybakat bröd, ost, marmelad, te, kaffe, juice och färsk frukt. Frukosten är ju det viktigaste målet, eller.

Vad äter du till frukost på en söndag?

Solrosbröd

7 dl vatten

50 g jäst
3 dl solrosfrökärnor
6 dl havregryn
2 tsk örtsalt

1½ lit vetemjöl

1 ägg
3 tsk örtsalt

1 dl solrosfrökärnor

1. Rör ut jästen i fingervarmt vatten.
2. Tillsätt solroskärnor och havregryn. Rör om och låt stå ca 5 minuter.
3. Blanda i örtsalt och vetemjöl, lite i taget. Arbeta väl till en smidig deg.
4. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter.
5. Arbeta degen igen och baka ut ca 20 runda bullar som läggs på en smord och lätt mjölad plåt.

6. Låt bullarna jäsa utan bakduk i ca 15 minuter.

7. Pensla med uppvispat ägg blandat med örtsalt och strö solroskärnor över.

8. Grädda bullarna i 250 grader i ca 12-15 minuter.

2 kommentarer:

  1. söndagsfrukost är ju bland det mysigaste som finns när man har samlat hela familjen! en favorit hemma hos oss som vi gör ibland är "amerikanskt tema", då vi unnar oss lite lyxigare frukost, amerikanska plättar med lönnsirap är en klar favorit! hoppas du har haft en jätte skön helg! Kram Daniella - BakeCake

    SvaraRadera
  2. Hmmm american pancakes är en favorit här också. Fast vi kör med fruktsallad till.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails