söndag 4 april 2010

Glad Påsk!

Påskdagen, då njuter man av ledighet och faktiskt idag, solsken. Kaffet avnjutes i solgasset på verandan med ljuvliga påskmuffins. Jättesöta och ganska lätta att baka. Vill man inte ha så mastig smörkräm går det bra att byta ut en del av smöret mot färskost.

Påskmuffins

120 g smör, rumsvarmt
115 g strösocker

2 ägg, lätt uppvispade
8
5 g vetemjöl
1 tsk bakpulver

25 g kakao

90 g smör, rumsvarmt

175 g florsocker
1 msk mjölk
2-3 droppar vaniljessens

små dragerade chokladägg

1. Placera 10 muffinsformar i fördjupningarna på en muffinsplåt.

2. Rör smör och socker vitt och luftigt i en skål. Tillsätt äggen, lite åt gången, och rör kraftigt efter varje gång. Sikta ner mjöl, bakpulver och kakao och vänd ner det i blandningen med en stor sked. Fördela smeten i pappersformarna.
3. Grädda muffinsen i 180 grader varm ugn i 15-20 minuter eller tills de har höjt sig och känns fasta. Låt dem kallna på ett galler.

4. Dekoration: Rör smöret luftigt i en skål. Sikta ner florsocker och rör samman noga och rör sedan ner mjölk och vaniljessens till en kräm.

5. Fyll en spritspåse med stjärntyll med smörkrämen och spritsa en ring längs kanten på de kalla muffinsen – det skall föreställa ett rede. Lägg 3-4 chokladägg mitt i redet och servera.

2 kommentarer:

  1. Äntligen!!!
    Tack för senast!

    SvaraRadera
  2. Tack själva! Kul att ni kunde komma och att vi fick hälsa på Adam! Hur söt unge som helst :)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails