måndag 15 augusti 2011

Välkommen vanliga vardag

Visst är det jätteskönt med sommar och semester, lata dagar och långa kvällar. Men jag måste ändå säga att det är rätt gott när vardagen åter infinner sig och allt blir precis som vanligt igen. Visst vore livet trist utan vardagen, då hade man ju aldrig fått gå och längta efter helger eller semestrar. För mycket och för lite skämmer allt, eller hur är det nu?

Vanlig vardagsmat skall nog infinna sig snart också men ett litet tag till försöker jag nog att piffa till det, för även om den vanlig vardagen är välkommen, behöver ju inte maten bli tråkig med en gång.



Chorizofylld kyckling med medelhavsgrönsaker

4 kycklingfiléer
1 kg potatis
250 g schalottenlök
1 fänkål
100 g chorizosalami
3 vitlöksklyftor
1 dl färskpressad citronjuice (ca 2 citroner)
2 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 röda paprikor
250 g körsbärstomater
200 g fetaost
tandpetare
salt, peppar
smör

1 kruka timjan
2 dl yoghurt av medelhavstyp

1. Sätt ugnen på 200°C. Skala och skär potatisen i grova bitar. Skala schalottenlöken. Ansa och skär fänkålen i grova bitar. Lägg potatis, lök och fänkål i en smord långpanna. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
2. Skär varje kycklingfilé på längden så att den öppnar sig som en fjäril. Banka lätt. Vänd den med snittytan ner (då blir stekytan snyggare).
3. Strimla chorizosalamin och fördela i mitten av varje filé. Rulla ihop och fäst ihop en tandpetare.
4. Skala och finhacka vitlöken. Bryn kycklingen runt om i 2 msk smör i en stekpanna. Fräs med vitlöken mot slutet. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Ta upp kycklingen. Häll citronjuice, vatten och buljongtärningar i stekpannan. Rör om och låt koka upp.
5. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Ta ut långpannan ur ugnen och lägg på paprika, körsbärstomater och kyckling. Häll över buljongen och fortsätt att tillaga i ugnen ytterligare ca 15 minuter.
6. Strö över fetaost de sista 5 minuterna. Skär kycklingfiléerna på mitten, strö över timjan och servera med yoghurten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails