onsdag 14 augusti 2013

Makalös macka

Jag kunde inte hålla mig nu. Hittade ett recept på ett yoghurtbröd och modifierade det lite så att det skulle passa oss här hemma och jag måste bara dela med mig av resultatet. Fantastiskt gott och saftigt bröd. Perfekt en helgmorgon när man ändå kanske inte hoppar direkt upp till frukostbordet och äter på stört, utan passar på att få vakna till en stund.



Yoghurtbröd med äpple, morot och valnötter

4 dl vetemjöl
3 dl rågmjöl
2 dl fiberhavregryn
1 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
1½ tsk salt
1 dl valnötskärnor, grovhackade
5- 5½ dl naturell yoghurt
1-2 morötter, rivna
1 äpple, rivet
Drygt 1/2 dl ljus sirap

1.Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en brödform, 1½ liter.
2. Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke.
3. Tillsätt yoghurt (den mindre mängden först, tillsätt mer om smeten inte vill gå ihop ordentligt), sirap, riven morot och äpple. Rör ihop alla ingredienser väl.
Häll upp smeten i en smord form. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 1 timme.
4. Låt vila 5 minuter i formen. Stjälp sedan upp och låt svalna på galler under handduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails