fredag 15 juni 2012

Marockansk middag

Igår kväll passade vi på att fira examen lite till. Jag tycker man skall ta alla tillfällen att fira saker, stora som små, det är ju kul att fira och man blir lite gladare.

Döm om min förvåning när barnen svarade lammspett och plockmat på frågan vad de ville ha för mat till firandet. Nog för att jag har turen att barn som gillar lamm, men det brukar inte vara önskematen.

Hursom vi gjorde marockanska lammspett, men de fick tillagas i ugnen istället för på grillen för stack man ut näsan frös nästan nästippen av. Att äta marockans mat fick mig att minnas tillbaka på den semester vi gjorde till Marocko för några år sedan och önska mig dit igen, till trånga gränder på marknaden och alla dofter av underliga kryddor. Mums!





Marockanska lammspett

600 g lammstek
8 grillspett

1 msk olivolja
1 tsk gurkmeja
1 tsk malen spiskummin
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk hackad koriander
1 msk hackad persilja

1. Blanda ingredienserna till marinaden. Skär köttet i ca 2 cm stora kuber.
2. Blanda köttet noga med marinaden och låt det marinera minst 2 timmar
3. Om du använder grillspett av trä, lägg dem i blöt i kallt vatten minst 30 minuter, så de inte bränns.
4. Sätt ugnen på 250 grader och grill, eller tänd utegrillen
5. Trä upp köttet på spetten och lägg dem på en oljad plåt.
6. Grilla spetten högst upp i ugnen ca 10 minuter, vänd dem efter halva tiden. Tiden är beroende på om du vill ha köttet rosa eller genomstekt. Salta och peppra spetten. Du kan även grilla dem runtom på utegrillen.

Servera med sallad, tomatsalsa, oliver, fetaost och någon god dip.

1 kommentar:

  1. Marockansk är så gott. Era barn önskar alltid så god mat. Riktiga gourmeter ni fått. Inte så konstigt kanske ;-)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails