fredag 30 december 2011

Galen i glass

Inspirerad av barnens kusin Emma, som fick en glassmaskin i julklapp och blev helt hooked på hemkörd glass bjuder jag idag på en fantastisk äppelsorbet. Riktigt smaskig. Kanske något till dessert imorgon?

Emma har förövrigt just startat en blogg med mattips där det inte tar mer än 30 minuter att sno ihop middagen, jag kommer kolla in den ofta kan jag lova, det är ju inte alltid man kan tillbringa timmar i köket.

Ha en finfin kväll!




Äppelsorbet

6 gröna äpplen, skalade och urkärnade
4 msk citronsaft
1½ dl sirap
4 msk honung
en nypa salt

1. Lägg äpplen, citronsaft, sirap, honung och salt i en mixer och kör till en slät puré.
2. Sila purén och häll över den i en glassmaskin. Låt maskinen gå tills sorbeten är frusen. Om du inte har glassmaskin går det bra att ställa in sorbeten i frysen och röra om då och då medan den fryser.

2 kommentarer:

  1. Åh tack anna för länkningen!!

    SvaraRadera
  2. Kul med nya matbloggstips, till Emma ska vi absolut kika in! Äppelsorbet har vi provat göra en gång, då med lite punsch i...

    Ha en riktigt finfin nyårsafton och
    ett gott nytt år till dej från oss

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails