fredag 2 december 2011

Cupcakes, of course

Idag åker delar av familjen söderut för att besöka konstmuseum i grannlandet, planen är att hinna med både Warhol-utsällningen på Arken och Klee & Cobra-utställningen på Louisiana. Förhoppningsvis kan man klämma in en liten, liten julmarknad någonstans också.

Jag måste ju dessutom bara köpa med lite julfavvisar från matbutikerna, jag har importerat mina favoriter från det danska julbordet till dito i casa J. Mums!

Först måste vi ju hinna med en liten fredagsfika förstås. Vad kan vara bättre än cupcakes. Skall man ha kalas tycker jag att cupcakes är lysande. Man kan ju fixa en massa olika toppings så att man får något som passar alla. Hur bra som helst!

Chokladcupcakes

100 g mörk choklad
50 g smör
1 ¾ dl mjölk
2 ägg
1½ dl råsocker
1 tsk vaniljsocker
2½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 krm salt

50 g smör
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 dl florsocker
1 msk mörk rom
200 g philadelphiaost, light


1. Sätt ugnen på 175°.
2. Grovhacka chokladen, smält smöret och blanda ner choklad och mjölk.
3. Vispa ägg, råsocker och vaniljsocker fluffigt.
4. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och salt. Vänd ner choklad- och mjölblandningen i äggsmeten.
5. Ställ pappersformarna en muffinsplåt för att smeten inte ska rinna ut. Fyll formarna till 2/3 och grädda mitt i ugnen ca 15 min.
6. Låt muffinsen svalna. Gör toppingen.
7. Smält smöret, rör i alla torra ingredienser. Låt svalna.
8. Rör ner rom och philadelphiaost i chokladsmeten.
9. Ställ i kylen och låt den stabilisera sig lite.
10. Ta fram frostingen ca 30 min innan den breds på muffinsen.

2 kommentarer:

  1. Så gott! Låter som ni haft en trevlig andra advents helg.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails