måndag 14 juni 2010

Mmm

Hade några halvtrista jordgubbar kvar i kylen efter helgen. Det är ju inte så kul att äta dem som de är när de är några dagar gamla, men att slänga dem känns ännu mindre kul. Med tanke på mina ogräs-rabarber så kändes det som en klockren variant att koka lite kräm på jordgubbar och rabarber. Helt perfekt att avnjuta med kall gräddmjölk en gråtrist måndag eftermiddag.

Rabarberkräm med färska jordgubbar och mjölk

400 g rabarber
1 dl socker
4 dl vatten
2 msk potatismjöl
½ dl vatten
½ l färska jordgubbar
mjölk till servering

1. Ansa och skölj rabarbern och skär den i centimeter stora bitar.
2. Koka upp vatten och socker och lägg i rabarbern. Låt den koka tills den blivit mjuk.
3. Red av med potatismjölet utrört i vatten.
4. Låt krämen koka upp och tag den sedan från värmen.
5. Rensa och dela jordgubbarna och lägg ner i krämen. Låt krämen svalna.
6. Servera med kall mjölk.

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails