lördag 26 januari 2013

Mums fillibabba

Idag tackar vi ica.se för inspirationen. Röjde ur kylen och hittade ett stiltonkrus från i julas - nästan intakt. Så jag sökte helt enkelt på nätet efter smarriga saker med stilton och idag vann ica.se kampen. Snacka om god mat. Bilden är inget vidare - men käket var hur gott som helst.

Trevlig kväll!




Fläskfilé med stiltonsås

800 g fläskfilé
2 msk smör till stekning
salt och peppar


2 schalottenlökar
150 g vällagrad stiltonost i bitar
1 dl rödvin
2 ½ msk whisky
2 msk kalvfond
1 ½ dl vispgrädde
salt och peppar

200 haricots verts
½ paket bacon (à 140 g)
1 rödlök

1. Putsa bort eventuella hinnor från fläskfiléerna. Salta och peppra filéerna.
2. Bryn fläskfilén väl runt om i en panna med smör på medelvärme i ca 12 minuter. Spara stekfettet från pannan till såsen. Håll fläskfiléerna varma i folie.
3. Sås: Skala och hacka löken. Fräs den i samma smör som köttet utan att den tar färg. Sänk värmen, rör ner osten och låt den smälta. Tillsätt vin, whisky och kalvfond. Vispa ihop noga och späd med grädde. Låt såsen sjuda i några minuter. Smaka av med salt och peppar, håll såsen varm.
4. Förväll haricots verts i ca 3 minuter i lättsaltat vatten och häll därefter av i durkslag.
5. Strimla baconet och skala och finhacka löken. Fräs baconet knaprigt, lägg därefter i rödlöken och låt fräsa med någon minut. Tillsätt haricots verts och vänd ihop allt försiktigt.
6. Ta ur fläskfilén ur folien och skär dem i stora bitar. Häll den sky som bildats i såsen och rör om.
7. Servera fläskfilén med sås, bacon fräs, och potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails