fredag 16 mars 2012

Barnvärldsdag

I bland tror jag min dotter är ett geni. Hon har kommit på ett helt nytt ord, nämligen barnvärldsdag. På kidsens skola har man omvärldsdag, när barnen får hänga med en vuxen till jobbet och se vad vuxna pysslar med på dagarna, ungefär som praon var när jag gick i skolan. Min lilla tyckte emellertid att vuxna minsann borde följa med sina barn ibland också för att se vad barn pysslar med på dagarna. Sagt och gjort. Idag följde jag med till förskolan och hade min allra första barnvärldsdag, och jag kommer definitivt att göra det igen, likväl som att vi ska ta med våra barn till jobbet ibland, tycker jag verkligen att man skall följa med på en barnvärldsdag!

Givetvis var jag mer än hyfsat nyfiken på maten. Jag visste ju att de har en egen kock på förskolan som lagar all mat från grunden. Idag fick jag mig en alldeles gudomligt god fisk- och skaldjurscurry till lunch och insåg att jag gärna hade ätit lunch där varje dag. Jösses så gott! Kom inte och säg att maten är dålig på förskolan.

I kväll blir det mega mys i casa J, med massor av gott. Tror att vi skall inleda med en favorit hos samtliga i hushållet, en vitlökssoppa.

Ha en trevlig afton allesammans!




Vitlökssoppa med timjantoast

4 schalottenlökar
5 vitlöksklyftor
2 msk smör
5 dl grönsaksbuljong
1 dl vispgrädde
3 msk vetemjöl
4 dl matyoghurt
socker
salt och vitpeppar
1 knippe gräslök

12 tunna trekanter av vitt formbröd
1 msk smör
2 msk olivolja
1 dl färsk timjan eller 2 msk torkad örtsalt


1. Finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs löken mjuk i smör. Häll i buljong och grädde. Låt koka några min.
2. Rör ut vetemjölet i matyoghurten. Vispa ner det i buljongen. Låt soppan koka på svag värme ca 5 min.
3. Smaka av med socker, salt och peppar. Mixa soppan slät.
4. Klipp över gräslöken strax innan serveringen.
5. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en långpanna. Rör samman olja, timjan och lite örtsalt. Blanda det med smöret på plåten. Lägg ut brödet och stek dem gyllenbruna 5 min. per sida.

4 kommentarer:

  1. Ett mycket bra förslag! Klar vi ska se hur våra barn har det på förskola och skola.
    Härligt att de får god mat. Det är så viktigt. Vi håller fortfarande på och strider lite om maten i skolan och på förskolan. Och värst är det på förskolan.

    SvaraRadera
  2. Barnvärldsdag, vilket underbart ord!

    visst är det spännande att vara med barnen i skolan och i deras vardag, den man inte själv får vara med och dela så ofta.

    Vad härligt det måste vara att veta att barnen får god och välsmakande mat på förskolan. Min dotter gick också på en förskola där de hade egen kock, men nu när det är vanliga skolan så är det inte så mycket bevänt med maten, i varje fall inte de dagar jag har haft "barnvärldsdag"!

    Ha en bra lördag!

    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  3. Smart att komma på det:)
    Trevlig helg
    Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
  4. Ja de små är så smarta och roliga.Min yngsta är 7 år nu. Man måste ta vara på medan de är fortfarande små

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails