måndag 18 mars 2013

Nötpaj

Jag hade köksvecka på jobbet förra veckan och då fick det bli hembakat till fredagsfikan - så klart! En paj med lite seg och god fyllning full med nötter och en klick grädde passade perfekt till förmiddagskaffet. Så här får ni ett provsmak. Mums!




Nötpaj

1 pkt smördeg

3 ägg
1 dl ljus sirap
¾ dl råsocker
2 msk vaniljsocker
100 g rumsvarmt smör
100 g valnötter
100 g hasselnötter
75 g sötmandel

1. Kavla ut smördegen och täck en pajform (23 cm i diameter). Nagga botten och fäst kanten med aluminiumfolie.
2. Förgrädda pajskalet i 200 grader i 10 minuter.
3. Vispa ägg, råsocker och vaniljsocker pösigt. Skiva ner smöret i tunna skivor.
4. Hacka nötterna grovt och blanda ner dem i äggsmeten. Häll upp fyllningen i det förgräddade pajskalet.
5. Grädda pajen i 175 grader i ca 30 minuter.
6. Servera pajen med en klick lättvispad grädde.

2 kommentarer:

  1. Smaskens!
    Glad Påsk
    Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails