måndag 22 oktober 2012

Vardagslyx

Idag lyckades jag få äldste sonen att laga middag, nästan helt själv, bara lite vägledning och hjälp med den vassaste kniven. Sedan stod en kyckling korma på bordet. Inte illa. Tur att kidsen gillar mat med mycket smak. Dagens recept hittade han faktiskt själv i senaste Mersmaks tidningen från Coop - mammas kille :)

En liten efterrätt hade varit på sin plats men vi är helt proppmätta hela familjen, så vi får nöja oss med en matchande dessert på bild. Men för all del prova den här - enkelt och jättegott!



Stekta bananer med limesås

3-4 bananer
2 msk smör
½ kardemumma
2 msk honung

1 dl mellangrädde
1 dl matyoghurt
2 msk honung
1 msk saft av pressad lime

1. Sätt ugnen på 250 grader
2. Lägg smöret, kardemumman och honungen i en ugnssäker form. Låt formen stå i ugnen tills msöret smälter.
3. Skala och dela bananerna. Lägg dem i formen och pensla runt om med smöret. Stek i ugnen i 10 minuter.
4. Vispa grädden och rör i yoghurt, honung och limesaft. Servera bananerna med såsen.

2 kommentarer:

  1. Stekta bananer är väldigt gott.

    SvaraRadera
  2. Vilken duktig son du har. :)
    Så passande att kika in här just idag, då får jag massor av inspiration till vår veckohandling ikväll! =D

    Hur går det för dig på nya jobbet by the way?

    Din blogg är så toppen, älskar dina recept!

    Kram Madeleine

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails